Our family tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers

Friday, August 28, 2009

lagi siri update bergambar...

Malas nak update pepanjang... nanti2 la lepas raya maybe ada masa nak update dengan jitu berkesan... but before that, kena la tgk gambar begini aje ye... tapi, inipun story telling jugak le...


These are a few faces of ARyssa and myself. Ramai yang kata rupa kami seiras... well, biasala, yang cute mesti la ikot i ols... paling tak tahan tgk gambar yang bawah sekali, no 2. sangatla gusti!!


Ni gambar masa kami balik tangkak May lepas (lama tuh...) 1. dia duduk diam dlm car seat. Alhamdullilah... cume kete kene sentiasa bergerak la.. 2. ini biasalah, pose mak dgn anak... 3. ni dia nak amik gambar sendiri... mana buleh.. gambar tiada nombor: CENSORED. DIa panas gile... maka sebagai ibu yang waras, i ols bogelkan aje... hahahaha...


Ni zaman dia mula2 nak tumbuh gigi... suke geget teether... tapi most of the time, suke gigit barangan peribadi ummi dan abah... seperti....


YE!!! Handbag ummi yang walaupun tiada jenama, namun sangat berharga untuk dibawa kemana... mana mungkin nak bawak dengan air liur dan bekas gigitan aryssa... kan?


Tetibe rambut beliau begini... sangat bad hair day!! hehehhe...


Heheheh..... saje nak post gambor ni... dah lama benor kepam dlm thumbdrive! Well, i try to keep us color oriented... naza tak berapa keen pun... lelaki, biasalah... pompuan je yang suke benda2 romantis ni... ke, ada jugak lelaki yang suke memastikan pasangan pakai warna yang sama?

Ok... kalau sempat, nanti buat lagi...tunggu ye!

Thursday, August 27, 2009

update bergambar sahaja...

Salam... tak sehat ni... kejap2 gi toilet... doc kata food poisoning... or gastric pun iye jugak.... tapi nak jugak update ala kadar sbb dah lama sangat tak update... macam tak hidup dah blog ni... padahal, banyak yang perlu diucapkan... huhuhuh... Sila lihat gambar2 di bwh sbg ringkasan sedutan kehidupan kami sekeluarga...


Masa ni rambut beliau sangat lebat... jadi sukar diurus... Terpaksa ikat dua macamni... Macam karektor Boo dalam Monster Inc... Kan?

Align Center

One of my most precious picture of ARyssa... Walaupun pakai Camera HANDPHONE sahaja... namun, nampak cantik sangat... and sexy!!


Aryssa macam penyanyi rap... hihihihi... waktu malam, elokla selubung dia sket nak kuar...walaupun duk dalam kete je... hehhehe...


Cheeky AryanaAryssa... suke makan benda2 tak patut... seperti kain, tisu... kene sentiasa perhatikan gerak geri dia ni... kot tak... penuh perut dengan kertas!!


I suke gambar ni... nampak macam bonding mother and daughter sesangat... hehhehe.... cute tak mak dia? lol...


Ni muka predator kecik... gigi empat batang... tapi gigit org, bantal, baju, selimut, sume la... hahahah.... cute ek?

Wednesday, August 26, 2009

here are a series of pictures taken... (sesi malas nak update satu-satu)



Dua gambar di atas adalah gambar masa makan kat niara seafud, dkt dengan area rumah. Pastu satu lagi di Seri Wangsa Seafood, Wangsa Maju. Owner kedai ni katanya pemain hoki, minarwan nawawi (sori ek, kalau salah eja...). Food okay, tapi environment macam mati sket kat sini.


Tak ingat dah citer ni bila, tapi awal tahun la. Aryssa yang mengantuk main2 kat atas katil saya dan kemudian, tanpa sedar, dia terhantuk pada dinding (katil rapat pada dinding), terus bibir luka... BENGKAK... Kesian dia... meleleh darah masa tu. SAYA? PANIK YANG AMAT!!!




dua gambar ni adalah masa kami dah masuk umah yang dah dekat 2 thn tak siap. FINALLY!! Tapi, BANYAK sangat kecacatan. Malas nak cerita thts y lambat update. kalau tak silap, bulan april hari tu kami dah pindah... tapi tak update gambarnya...

Jumpa lagi di siri akan datang...

Tuesday, August 25, 2009

Salam,

Baru je sekejap tadi a very good fren of mine and the Vouchers Incorporated team meluahkan rasa hati menerusi ucapan masa dia last day di ofis beliau. Sangat sweet: ppl sometime think of what they earn in life but for me i cherish the ppl i make frens with... and those who care and love me...

Teringat masa wedding i yang dia ni nyanyi lagu Anuar Zain, Semua Untukmu:

Dengarlah bisikan angin bayu
Dengarklah bisikan ooo hatiku
Bagaikan sebuah melodi cinta murni
Semua adalah untukmu

Walaupun dalam lautku selami
Walaupun tinggi gunungku daki
Ku rela tempuhi rintangan yang ada
Semua demi cinta suci

( korus )
Tanpa dirimu hidup tak bererti
Tahukah kau cintaku murni
Jangan kau pergi
Dirimu tiada ganti
Harapan yang ada
Tersemat di jiwa
Semoga kau sentiasa di sisi
Usah kau ragui keikhlasanku
Usah kau ragui oh hasratku
Kuserah seluruh jiwa dan cintaku
Semua adalah untukmu

( korus )
Tanpa dirimu hidup tak bererti
Tahukah kau cintaku murni
Jangan kau pergi
Dirimu tiada ganti
Akan ku berjanji oh aku berjanji
Semua adalah untukmu

Tanpa dirimu hidup tak bererti
Tahukah engkau cintaku suci dan murni
Jangan kau pergi
Dirimu tiada ganti
Akan ku berjanji oh aku berjanji
Segala harapan tersemat di jiwa
Semoga kau sentiasa di sisi

Lagu ini buat i nangis tau... mengenangkan persahabatan kami yang sentiasa mekar... tertnya pada diri masa tu,mampukah aku sentiasa berada di sisi mereka ni bila aku dah beranak pinak nanti? Aku harap... MASIH SENTIASA BERSAMA... Insya Allah!!

I love you guys!!

Sunday, August 23, 2009

Kisah H1N1 di Bulan Ramadhan

Salam...

Selamat berpuasa kepada semua pembaca blog ini (ramaikah?). Semoga tahun ini anda dapat melipatgandakan amalan dan sentiasa berada dalam keberkatanNya. As for me, i managed to solat terawikh dari malam pertama hingga la sekarang ni. last year, i langsung tak solat terawikh becos of my pregnancy. Tidak larat la u ols... Mengenang kembali masa tu, i felt like carrying a watermelon! pastu, makan je tau... rasanya first day posa mmg dapat posa, tapi... dia punya sakit perut kene tendang... sendiri mau ingat la... Masa bulan Ramadhan ni jugaklah, i got to eat whatever i want sbb pastu dah nak beranak dan PANTANG.

Harapannya, semoga this year i managed to solat terawikh everyday - kat umah pun takpe... janji bikin... dengan IKHLAS.

H1N1 - kalau kalau kita baca newspapers, sume kata bahaya. Sume kata tahap yang membimbangkan. Tapi kenapa ye, saya lihat rata-rata rakyat malaysia masih hidup dengan tenang, tanpa rasa ragu keluar rumah, berseronok, tonton wayang... TANPA MASK? Pelikla. Paling best, bila saya pakai mask, org memandang macam saya ni adik beradik bandi kumpulan AMUK. saya rasa (saya rasa je... tak betul, suka hati saya la) KERAJAAN perlu memainkan peranan yang lebih baik dalam hal membendung penyebaran wabak. Macam baru2 ni, ANTABAX buat event kat Stesen Sentral. Diorang bagi je mask dengan sample sabun ANTABAX to everyone. Kenapa Kerajaan tak boleh buat yang sama ek? I mean, peruntukkan satu jumlah wang untuk membeli mask dan berikan kepada orang ramai di tempat tumpuan. YANG PASTI, OBJEKTIFNYA ADALAH UNTUK MEMASTIKAN SEMUA RAKYAT MEMAKAI TOPENG.

Dan, kenapa tiada topeng untuk kanak2 kecik macam Aryssa ye?

Tak perlu la topeng sebegini...

Friday, August 14, 2009

i am crazy mad!


salam.
Writing thru my hp since laptop kt atas n mls nk amik. Ye. Saya marah amat kerana ada org suka panggil org last2 masa nk blk. Saya marah sbb ada org suka nk perbesarkan bnda kecik.
I am supermad coz tht some1 nvr bother of other ppl's commitment in life. They nvr knw wht a mother like myself hav n need to do after work.
Paling marah,tindakan org tu menyebabkan saya tidak dpt brgurau dgn arysa coz smpai umah dh kul 7.45mlm n dia tdo jam 8.00mlm. I do gv shit on tht. Coz she's my daughter n i want to raise her. Hanye masa dia dh tdo n i tgk2 hp ada gamba ni. I trus senyum.

Monday, August 10, 2009

ARyssa's latest development...

I cannot believe that she'll be 1 in just a month. I cannot believe that the child i carried at the same date last year, is now sleeping soundly next to me.

Her latest development is that: SHE CAN KISS!!! OMG!!


This was after she kissed me... so cute...!!

It came suddenly... she opened her mouth and i was a bit scared (she now has 4 teeth...) and... she kissed my cheeks... numerous times...! Too bad i cant capture it. But i did when she kissed her uncle...

Align Center
She kissed her uncle Jay... so cute la... hayo...!

She can stand up for 5 seconds (some may say big deal, but it is a big deal for me...).
She crawls like mad.
She can waved goodbye.
She knows whoever wants to go out and wants to follow.
She 'speaks' so loud like me.
She eats like me - aNYTHING.
She always try to make ppl laugh (thts me again).

The list can go on. Wanna know more? Come and meet her la... :)
Ok, i will try to put in the pictures or videos... oh... wait... here's a video when she managed - for the first time 'panjat' sofa Nek Long at Temerloh.
video
Her determination states the meaning of her name: ARYSSA = keazaman... walaupun, she just wanted to take the remote...

Sunday, August 9, 2009

Again...another sayonara... (3 in a row..?!)

Assalamualaikum...

Remember my last post about the departure of Shazy? Kind girl, who is willing to help? Well, not event a week after that, another lady decided the same. Norazlina, or Na'ee as we called her, resigned from her duty.

Though Na'ee was not that close with me, and we have a very short friendship, but i know she is soft spoken, very quiet (too quiet i mite add). I had various occasions having lunch with her since she was a schoolmate of Suhana, another ofismate whom i always tag along for lunch (no, not becos she treats me, but merely becos when i was pregnant, she tagged me to lunch, just to accompany me. Now, my turn. AND preggie mommies' appetite are awesome!).

She was humble. SHe even said that she'll be 'gadis kilang' when in fact, i know she'll be doing more than that.

Na'ee.... Toast for your courage, open mind and commitment.

SO, this is Na'ee and me... Very simple person. I'm sure gonna remember her ponytail and the-blue-jacket that she always wear... (oh, we bought her new jacket!)


Now, I was on leave on Thursday. Aryssa had a fever and looking at the current situation, it is better for me to take a leave and monitor her temperature. Luckily, her fever subsided (FYI, her temperature reached 39celcius). Shanaz and Shanim mentioned that Suraya Hanie, or Yaya is leaving 24 hours. OMG?! 3 staffs in a row? Oopppsssssssss...... (i remembered once there was a manager asking me whether the company is underpay. I said yes. But he didnt agree).

Anyway, Yaya, another soft spoken girl. SHe likes to wear baju kurung, even on Tuesday-the casual day (cant remember when she ever wear shirt and slack). CUte. Fair. ABove all, a loving babe. Yup. we were not as close, but, she and myself had history together. Only recently we had lunch together with SHanim and ShaNaz (these are geng makan at the office, with Kak SUhaila too).

To Yaya.... your decision to be a teacher can never be more pure. The kids are lucky to have you as their teacher. I wish all success to you... And, yes, INVITE ME FOR YOUR WEDDING!!!


And this is Yaya... Lovely, isnt it? Lucky the guy who got her... I'm gonna remember her soft voice... (unlike mine... very the berry...)

Thursday, August 6, 2009

sayonara Shazy... welcome Arnee!!

Salam...

LAst Friday, an officemate who has finally made up her mind to quit the job and be that business women she has always wanted, waved her goodbye.

Khairun Shazila or Shazy, whom we often call her, is a helpful girl. She was once our receptionist. Then she was offered the place of CRM Asst. She is always there during events and helped us in registration or ushering the guests.

"Thanks akak. Akak baik sangat dengan kita", was her last say to me. I was a bit flattered, i might say. Never thought she saw me that way...

Shazy... Best of luck to you! And keep in touch!


Me and Shazy. Can you see her sparks? She really is going to be success. GoodluCK!

Oh, and another Vouchers is married...! Welcome to the club! Her akad was on the 1st Aug 09. We will be going to her reception on 7th Aug 09. Cant wait!

Arnee, please smile always during the wedding. Dont stress things out. you did that once. it was cute but you wont like seeing it in your wedding pix babeh!!! Good luck! (er... seriously, goodluck!).


Me and arnee after the vow. So, Arnee, you have vowed. Hahahah... You are trapped forever!