Our family tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, October 11, 2011

sensitivity masyarakat perlu dijaga

Ye. Berbunyi poyo. Sekian.

Tapi, hari ni memang terpaksa ditulis blog bertajuk sedemikian kerana teramat bengang dengan orang yang tidak menjaga sensitivi masyarakat. INI BUKAN ENTRI PERKAUMAN. Ini entri untuk saling mengingatkan semua tentang indahnya hidup harmoni.

So, anda sedang duduk dalam lrt atau bas, atau apa-apa sahaja public transport, tiba-tiba akak ni naik dan dia mengandung rupanya! Adakah anda:
A. Pejam mata dan tido
B. Buat2 pandang tmpt lain
C. Picit2 kepala, buat2 sakit
D. Bangun dan offer tmpt duduk

Kemudian, tengahari tu anda makan lunch dgn kawan-kawan. Pergh! Ramainya org tk dpt duduk lagi. Anda dan kawan-kawan dah selesai pun makan. Adakah anda:
A. Sedut air perlahan-lahan supaya lmbt abis
B. Order makanan lain walaupun dah kenyang
C. Buat2 tk tak paham, teruskan gelak ketawa dengan rakan-rakan
D. Ajak kawan-kawan bangun dan terus bayar je utk bg org lan duduk

Anda bos. Semua orang hormat (dan takut) kepada anda. Ada satu meeting anda kena chair pukul 3 ptg. Anda punya bebel, sedar-sedar dah waktu nak balik. Anda:
A. Teruskan berleter sampai abis waktu asar
B. Mintak semua staff yang attend meeting tu call famili bagitau balik lambat
C. Buat-buat tak paham muka stres staff nak balik amik anak
D. Terus stop meeting sambil mintak maaf kerana ambik masa lebih dan mintak semua solat dulu sebelum balik

Anda jawab la ye. Selamat beramal.