Our family tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers

Monday, May 31, 2010

A famosa review: by the worst critic ever

Salam...


How are you people? Good? Bad?


I had a small family outing in Melaka last weekend. i was the person taking charge of the bookings, and coordinating things. We arrived a little bit late at A Famosa Resort. Check in time is at 4.00 pm. We were there at around 4.40pm.


Very unfortunate, the room was not ready. the situation during the check in was hot and humid. the aircond was not functioning. about half an hour, we got the room. FYI, their system was down, thus, they cant locate our pre-book tix. lucky being me, i brought everything: papers, maps, slips, etc.


Now, when i tried to open the door, the access card cannot help us. I had to go back to the check in area (quite a distance) and get another card. HORRIFIED of the swimming pool condition, landscape was badly maintained. I got to call their supervisor and SMS her each and everytime to make sure they clear the mess.


So, that night, we went to the Cowboy Town. RM30 each for pre-booked tix. Purchase there, it's RM45. What we had was: some kind of 30 mins red indian show (the AMAZE part was just the API) and the animal parade (with some dirty entertainment). and the rest is fun fair. Urrgghhh!


Next day, we went out to Mini Malaysia. My aunt got too excited. Lucky me. She loves it! It was so tiring. HOT. HOT. HOT. but it was fun.


From there, we drove to Banda Hilir to eat. OMG. Too many traffic lights!! it took us more than an hour to arrive. Sadly, we didnt manage to get the Asam pedas. Ended at some Nasi padang restaurant. DARN.


Next, we wanted to head straight to the resort and swim. TRAFFIC LIGHTS hinder us from those joy. We got stuck. AGAIN.


Upon arriving the resort, all of us jumped straight in the water (salty water. dont ask). And by 8.00 pm we drove to the talkabout UMBAI. DARN. another hour ride. Gosh!! And the food was not that GOOD.


Then we drove to the resort. and sleep. (boring).


next morning. we swam and packed and lucky to be out of the resort.


I regret:

1. For staying at A famosa resort. Overrated.

2. For entering the cowboy town. Ridicilous (they get you to take photo with their albino snake... Urrggghh!!)

3. For staying outskirt. Too far from anything else at the bandar.


There. I've said it. You decide.


anyway, credit to Ms Wan of A Famosa Resort. She managed to pull through my complaints. ahaks.

Tuesday, May 18, 2010

AKU AMARAH CTKD

Salam...


I was reading Kosmo! today. And other newspapers too. It's news monitoring u ols... bukan leisure. AND... I am pissed sbb KOSMO! tidak berusaha untuk buat ralat pasal dateline peraduan hari ibu sebenarnya 11 May, dan bukan 18 May seperti yang ditulis pada form. MAKA, i ols dah hantar 7 penyertaan semalam (pagi ni sure dah sampai, sbb KL je). MALANGNYA, tadi baca KOsmo! tgk2 dah ada list pemenang!!!! Bila i ols call pagi2 takdak org jawab. Then at around 11.15am, baru ada org jawab. "maaflah cik, kami mmg terlepas pandang pasal tarikh tu. Kami pun tak buat ralat." Eh...WTF!!! PULANGKAN BALIK AKU PUNYA GAMBAR!!! So, sapa yang hantar awal, dapatlah menang... walaupun hadiah tak seberapa, tapi, sekeping RM2!!!! Bengang ni... Sapa ada kawan kat KOSMO? Aku nak dia pos balik (RM0.30 x 7 = RM2.10) gambar aku dengan cikCha... SERIUS NI!


Ok, berita lain pulak:

Ustazah Haram
Terkejut la baca paper hari ni pasal ada sorang ustazah sekolah agama ni buat seks kat katil students masa cuti sekolah!!! Hayoo.... pasangannya: warden sendiri. Kesian... aku rasa ustazah ni gian lama dah kot... pastu, bile dapat chance, tak ingat la... siap berjubah, berbaju kurung, sarung kaki dan tangan... tudung labuh... paling sedih... gambar dah tersebar... malu kan? Macam ni ke pendidik kita sekarang...? No wonder la... (ini untuk sapa2 yang terkena, tapi i ols tau ramai cikgu yang berwibawa di luar sana)

INGAT JANGAN MUDAH PERCAYA LELAKI. BIARPUN KITA KENAL. SATU HARI NANTI DIA BOLEH GUNA UNTUK UGUT KITA.


Guru adalah pendidik. Bukan penghancur masyarakat. Tolong ubah. Takpun, jangan jadi cikgu.

credit: http://novaadila.files.wordpress.com/2008/05/halaqah-family.jpg


15 tahun sudah beranak?
Ingat tak masa kita umur 15thn, kita buat apa? i ols ingat... sedang main tali getah. dengan kawan2. pastu masih lagi stok2 budak baru belajar. Tapi sekarang, budak umur 15 tahun sudah mula kenal pada itu k***k, apa itu s*x, dan apa itu berj*m*k. Aduhai... Paling best, ada yang dah pandai shoot video lucah sendiri... dan akhirnya, terberanak dan buang anak. Cetek kan? Sapa yang salah ek? Mak? Ayah? Diri sendiri? Entahlah...


INGAT ADIK-ADIK, MUDA SEKALI, BILA DAH TERJEBAK, KITA AKAN SESAL GILA2 PUNYA...

"Rumah terbakar, panggil bomba... Bomba datang berlumba-lumba...."

credit to: http://www.saskschools.ca/~gregory/gym/clipart/skipping3.gif

Thursday, May 13, 2010

minggu sakit

salam semua...

tak sihat ni... tapi nak upload jgk... Isnin baru ni saya ditimpa sakit cirbir... selasa saya mula sakit tekak... petanda nak demam.... rabu, masuk half day, kemudian mc... khamis masih lagi merasa penat dek demam menggigil...

rasanya saya patut cuti lagi nak bagi betul2 sembuh. sebab, bila dah baik pun, masuk ke ofis yang sejuk dan share aircond dengan org lain akan buat saya makin sakit.

sekian,
tulisan si sakit. maka, ayat pun macam org tak sekolah.

nak tido jap. tiada selera makan. bukan. bukan. saya tak mengandung.

Monday, May 10, 2010

duta kecil carrefour finale.... kudos to Aryssa!

salam semua...

it's (once again) been ages, since my entry.... bukan sahaja kerana malas nak menaip... dan jugak malas nak upload gambar... malahan keadaan yang busy menyebabkan saya tidak berkesempatan la... ni pun kerana MC, i ols dapat lah menulis sebarang dua.... (cirbir bukan sakit tangan).. tapi bear with me if kejap2 i ols gi tandas... masih menerima sedikit kesan cirbir...

anyway, last saturday was the finale of the "carrefour little ambassador". di alamanda putrajaya. and here's our story as a first time parents experiencing such a competition:

Friday, 7th May 2010, rehearsal at 8.00 pm
Kami terkocoh2 dari office and you know how bad the traffic is... we reached at exactly 8.00 pm. dah ramai dah ada kat sana... dan... even masa rehearsal pun, parents dah got excited dan suruh anak tunjuk macam2...
1. masa rehearsal, kakitangan carrefour macam taktau nak brief macamana... i mean, brief sikit2... tidak sekaligus...
2. rupanya rehearsal masa nak tunjuk anak je... talent show diorg takde rehearsal pun...
3. dlm erti kata yg lain, pagi2 event dah buleh rehearsal pun..
4. ramai anak yang dah cranky cos 8.30 mlm adalah waktu tidur. sila take note.
5. abih rehearsal, balik sangat jauh... penat...

Saturday, 8th May 2010... 8.00 am.
Sudah tercangak kat event area. Aryssa dipaksa bangun sekitar jam 7.15 pg. kami pun sangat mengantuk... rehearsal kedua patut bermula pada jam 8.30 pg, tapi mula hanya jam 9.30pg - sbb ada yang tak sampai lagi... dan budak2 buat fashion show sibuk rehearsal pulak... hesh... perut dah la lapa... aryssa pun tak makan bfast lagi... CRANKY 1.

Video ini meringkaskan sesi pertama: perkenalan...


lihat? sangat aktif... tetapi... kemudiannya... dek kerana lama sangat tunggu (event patut start jam 10pg, but ends up starting only at 11.00 am), she was so tired... and fell asleep, just before Nabil and Sh. Shahirah called up her name for the talent show CRANKY 2:


So, there you go... Aryssa left the stage dengan perasaan suam2 gitew... sbb turun je, dia terus nyanyi lagu happy birthday!!! Owhhhh.... sadisnya... (dan kemudian tidur sampai la dah nak balik rumah... cis...).
1. sila jangan buat contest waktu pagi jam 10 atau 11 sbb time nap budak
2. tolong jangan libatkan budak masa rehearsal... lagipun takat nak tau arah jalan je... masa event pun leh buat...
3. bagilah peluang untuk budak2 yang cranky ni naik semula... heheheheh

there are parents yang beria2 suruh anak buat itu ini... but i believe in Aryssa's natural talent. sepatutnya mmg itulah yang kita nak tgk... bukan something yang dibuat2... And by watching the above videos, i guess you know she only got the consolation prize (RM200 hamper barangan johnson2... buleh stok 3 bulan... atau tambah adik sbb byk sangat takut expired... hahaha).

Just a note, even the judges pun ada yang rasa Aryssa can do well... tapi bcos dia cranky...

Begitulah kisah pengalaman pertama my love masuk pertandingan... yes, i admit, i am disappointed... tapi, bila pikir2 balik, maybe this is not her time... setahun kontrak dengan carrefour... and she has to be here and there... i think it's not time yet la kot... maybe next time...

So, enjoy the video guys... and let me know if ada lagi pertandingan seperti ini...

nota kaki: sila jangan sentap dengan beberapa comment event. maklumlah, sebagai PR personnel, saya lihat semua aspek. dan ini juga bakal dijadikan rujukan jika saya nak buat event seperti ini kelak...