Our family tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers

Saturday, September 6, 2008

Bersanding di Tangkak... 16 Dec 07

"So, esok paginya bersiap untuk majlis bersanding di Tangkak. Mengenakan sepasang kaler hijau... kaler yang dipilih Naza"

"Ok, come everyone, I am ready!"

"Sesampai je, diarak dengan anak-anak buah Naza"


"Bunting ni kami buat 2, one for KL, one for Tangkak. Yang ada dlm simpanan, yang KL. Yang Tangkak dah hilang... huhuh"


"Tak sangka ada aksi silat. Masa ni tgh duk bawah khemah. Kene gigit semut api. Gambar kitorg takdak. Sbb muka aku mcm tak sudi dgn panas dan semut api tuh... But lucky us, kot tak, sepanjang minggu tu, hujan. In fact, malam berinai tu pun baru lepas hujan.. berlopak!"


"Di pelamin"


"Lepas dah bersanding, kitorg gi makan beradab. Macam biasa, pengantin kurang dapat makan. Sbb ada yang dtg nak amik gambar. Nak salam. Nak peluk. Hehheh... mcm artis!"


"Oh. Ada acara potong kek. Kek dibuat oleh Abg Uda Naza. Thanks.."


"Dah balik semua famili aku, kitorg pose2 dgn baju omputih lak. Ni kira pemberian Fie la.. Sbb tak kene byr pun. Rantai ni, sikit punya gatal...!"


"kami perasan berada di London. hai... bila la nak gi sana ek? nanti dah ada baby, sukar jugak nak ke sana..."


"The final picture. We're gonna miss the attention and the keriuhan masa kenduri.. Bilala nak make up cantik2 lagi... nak amik gambar lagi... huuhu"
Ok... Tamat sudah gambar kawin... Let see if I can post some of our honeymoon pictures in Koh Samui, Thailand. Then, kita tgk gambar masa preggie lak, ok? Thanks for viewing!

Malam Berinai Tangkak... Night 15 Dec 07

"wajah sebelum dimakeupkan oleh Fie"
"Pelamin kat umah Tangkak"

"Abg Naza menampung berat badanku"


"Terasa mcam Mas Idayu la pulak... Tercapai cita-cita nak pakai baju Jawa. Asyik nyanyi senggol-senggolan aje..."

"Mari Puteri Jawa, kita masuk bilik"


"Bilik pengantin kat umah Tangkak"


"kekasih hati"


"Oopsss... Sampai sini jelah ek bergambar... Korang boleh balik. Dah malam ni. Kita jumpa time bersanding esok pulak..."

Friday, September 5, 2008

Outdoor Shooting... Day, 9th Dec 07

"setelah tamat wedding di dewan, kami terjah pulak ke tasik titiwangsa untuk outdoor photoshoot. hujan renyai2 time ni. tapi kami redah je"
"one of our best shot la... di pokok kelapa"
"the hug yang tak dapat dilupakan. Abg Naza dah mula tanggalkan songkok. pening kepala katanya"

"tetiba kami terjumpa buaian dan seperti biasa, aku pun menggedikkan diri nak amik kat buaian tersebut. Abg Naza terjerat"



"on our way back to the car"


"so, tamatla sesi di KL. Jumpa di Tangkak pulak!"

Persandingan... Day, 9th Dec 07

"another make up session. Kali ni by Kak Nora"
"tadaaa... dah siap. the queen of the day"

"the fresh look after the make up"
"pose di laman rumah.."

"the arrival at Dewan Wisma Sejarah"

"the twins"

"the first love drink"
"memotong kek setinggi 3 tingkat"

"pelamin di dewan yang meriah.."

Thursday, September 4, 2008

Malam Berinai... Night of 8 Dec 07

"after the wonders of make up"

"the gamelan players"

"the happy newlyweds"

"the smile of a princess"

"the classic pose"

Akad Nikah... Morning of 8 Dec 07

"Masa ni tgh tunggu UCU nak make up, dia mai agak lambat. Risau aku"

"Sambil dimake upkan, marhaban berlangsung di ruang bawah"

the pelamin, at my house

the bilik pengantin

"Sudah siap... the final touch up"

"Then turun dengan debaran tak ingat punya"

"Di saat beliau melafazkan nikah"



"Alhamdullilah... officially legal"

"the bright eyes of the bride & groom"

"the happy papa"

"the gorgeous mama"

"the cute mak"

"the cool abah"