Our family tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers

Monday, June 9, 2014

Ujian, dugaan dan rahmat

Salam jumaat yang berkat buat semua!

Hari ni genap hari kelima mc sebab sakit mata. Aduhai. Macam-macam perkara jadi for the past few weeks. Semuanya penuh dugaan, ujian, di samping mendapat apa yang dihajati.

Bermula dari saat ai sepatutnya Outstation ke kedah. Time tu la dapat tau shakyra kena demam campak. Perasaan? Serba tak kena. Yela kan, i have to fulfill my job at the same time shakyra tak boleh nak g taska sebab demam campak. In the end, Allah bagi jalan dengan cara My other teammate volunteer to go. Alhamdulillah. So kat situ, ujian dia ialah Anak tak sihat. Rahmat dia ialah dapat jaga Anak walaupun terpaksa amik cuti.

Syukurla after that semua berjalan lancar. Kerja banyak tapi still boleh fokus.
Then, aryssa pulak demam. Allahuakbar. Ujian sekali lagi. Tapi rahmatnya? Ai dapat jadi emcee org kawen dan berjaya keluar dari kepompong rasa rendah diri. Subhanallah. Allah memang pandai atur baik2 kehidupan kita kan?

Seterusnya, Allah bagi lagi ujian. Shakyra masuk wad sebab ada Lung infection pulak. Oh my. Dengar macam takut bunyi dia kan? Memang pun. Dah 2 minggu dia duk batuk selesema and for her age, we must always pay attention. Takut melarat and it can get nasty.

Dengan work at the office, dengan ada big event for the company coming at the end of the week, berpinar2 mata ni pikir macamana nak buat. Taking leave is not an option. Tak sanggup dan tak sampai ati. Cemana lepas tu? Allah turunkan sakit pulak. Dia bagi ai sakit mata. Aaaaa merasa mc lama. So ujiannya: anak masuk wad, ai sakit mata dan rahmatnya, i can take care of shakyra at wad (dengan memakai shades ala2 retis gitu. Haha).

Subhanallah.. Sememangnya aturan sudah cantik. Maka tak boleh ragu lagi akan perjalanan hidup. Memang ai admit, masa dapat sakit mata and doc kata shakyra kne admit, ai thought, why is this happening to me? I have lots of things to do! Tapi bila kita pikir semula, that is a way for me to stick with shakyra kat hospital.. Betul? Kan?

Ok cukup membebel. Sebenarnya takde apa nak tulis. Just nak make sure I wrote this somewhere so that nanti bila ada lagi kejadian serupa ni, ai can always remember that His plan is wayyyyy better than I can think of.

Allahuakbar!

Nah. Gambar anak dara.