Our family tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, October 21, 2009

dunia semakin ganas

salam...

Entry tiada gambar lagi. Maaf. Sebab belum ada masa yang sesuai.
I ols masuk keje hari ni dengan hati yang girang. maklumlah, i ols berjaya membahagikan masa untuk dua tugas di office. I hope that they would realize and finally approve my proposal before. Remember, i ols sangat gembira membuat tugasan PR tapi i ols juga mampu untuk buat BD dengan jayanya dengan bantuan TPE and SUHAILA (ayat ni bolehkah memungkinkan i ols dinaikkan pangkat? Sebab i ols teringin sangat nak naik pangkat dan rasai sendiri beban tanggungjawab yang tinggi, lebih dihormati dan keputusan lebih digunapakai. hehe.)

Tiba-tiba, i ols membaca akhbar Harian Metro dan berasa sangat marah apabila membaca artikel INI. I mean, what the hell is going on in the world? Ibu langsung tidak menjaga kebajikan anak (oh, okay, i ols pun penah marah2 aryssa, tapi tidaklah sampai nak dera beliau). Dan paling jelik, membiarkan anaknya diliwat!! Subhanallah!! Kat mana agaknya letak otak mereka? have pity la, please... I ols tidak dapat membayangkan betapa seksanya anak sekecil tiga (3) tahun itu menanggung derita didera, diliwat, dan... entahlah... Hanya dengan melihat Aryssa menangis selepas kena marah (takpun kena babab kat bontot berdiaper, hehe) pun i ols dah rasa nak menitik airmata...

Ni lagi satu: sanggup ke anda pijak anak sendiri? hanya kerana anak itu menyepahkan rokok anda (padahal, mungkin anda tersalah letak)? Pentingkah rokok itu? Sepenting zuriat yang anak nantikan dan tatang bagai minyak yang penuh? I ols harap ayah yang tidak boleh diharap itu akan menanggung pelbagai seksa kat dunia ni: diceraikan, dikeji masyarakat, disisih, dan macam-macam lagi la. Kalau ada yang menyokong tindakan orang sekeji ini, i ols doakan anda semua selamat dunia akhirat.

Lastly, buletin pasal NI. Hello gadis melayu yang cun tapi anda tidak berakal (merujuk kepada mereka yang melakukan maksiat ini. gadis melayu yang tidak terlibat, anda cun dan berakal). tahukah anda sebenarnya anda diperbodohkan apabila mereka bersorak riang tatkala anda beraksi lucah di pentas? tahukah anda sebenarnya anda sedang dieksploitasi? tahukah anda bahawa anda ini memalukan kaum Hawa yang lain? Subhanallah... semoga adik-adik saya, kenalan saya, saudara mara saya terhindar dari gejala ini (DAN PALING PENTING, SAYA DAN ANAK SAYA TERHINDAR DARI GEJALA INI). Paling best, kenapa ye, walaupun dah ada report macam ni, dengar katanya, kelab ni masih beroperasi di luar waktu kebenaran dan masih ada lagi penari tidak professional menari atas meja dengan bersaksikan lelaki bermata keranjang. i ols tetiba terfikir, jika minah ni dibawak oleh kekasih masing-masing, kenapalah dayus benar kekasihnya sehingga sanggup membiarkan kekasihnya disaksikan orang ramai. dah la nanti kekasih itu akan menjadi isteri, or... not sebenarnya ye? maybe untuk suka2? if that is so, kesianla kan kat minah2 ni... lepas dah terbarai akhlak, takde sapa nak pinang... huhu.

Wallahu'alam... Semoga kita dilindungiNya... Kepada yang terasa, i ols minta maaf. tapi inikan blog i ols... jadi, i ols hanya mengutarakan pendapat. if you have a better reasons, please leave your comment... insya Allah, kita semua terbuka dengan comment anda.

Monday, October 19, 2009

Good Luck, My Friend!

salam...

Setiap manusia itu melakukan kesalahan. dan setiap kesalahan itu hanya akan menjadi satu pengalaman yang berharga sekiranya seseorang itu bertaubat dan kembali ke jalan yang benar.

Begitulah yang pernah terjadi kepada Isma Yusoof, atau kini ingin dikenali dengan nama Azma Aizal Yusoof (full name dia Muhammad Ismaizal Yusoof). Patutlah agak lama tak dengar cerita. Jemputan ke majlis rumah terbuka secara kecilan i ols pun dia tak reply say no or yes. Well, i thought dia ada plan or shooting, so tak kisahlah... Tup-tup when i read the kosmo! ahad on Monday (yup, the paper cutting for the company - some may say we are laid back, but seriously, it's part of our PR job), i am shocked to know that he is in rehab until 12th Oct 2009.

In the article, it was said that dia amik ganja - he smoked in the first place. then biasalah, dugaan dan godaan rakan sebaya - terjebak. Masa bulan posa hari tu dia masuk sebuah pusat pemulihan di Sungai Besi, iaitu Pemulihan Rakan Sekelompok Amalan Daya Juang Abadi (Persada) atau yang kini dikenali sebagai Puspen atas kerelaannya untuk membuktikan dia boleh berubah (yeah, i know you can). Other than that, he is now staying with his mom and is being close monitored by AADK for 2 years.

After 2 weeks in puspen, akhirnya he came out with a better vision on life and to cherish each moment that he has. when i called just now, he seems happy and mentioning that he repent. he cant wait to meet his friends - only after raya haji as he has to really take care of himself now. he is busy recording his first album (cant wait to hear his voice. he seldom sing in class when we were in the same school before). he knows that all of us (his friends) care for him, even he cant see us.

Dear Azma Aizal Yusoof (or, i usually called him Isma), good luck my friend. I know you can be a better person. DO NOT look back. You have so many treasures with you. share them with us. Insya Allah, we will meet someday (becos I am dying to chat with you like before with Zetty and Maz and Syah!!)

Wednesday, October 14, 2009

injection yang dimaksudkan...

salam...
saya merujuk kepada entry sadis berkenaan dengan injection yang tidak menjadi. So, here are the pictures. masa buat entry hari tu, takde mood langsung nak add photos. Skrg baru nak buat. overall, the event went smooth. tapi ada jugak hiccups. yelah, biasa berdua. tetiba sorang yang handle. duit token for ustaz yang lead the jemaah pun tak ready. usually, i will take care of event's expenditure - cos i got 2 for add maths... hahaha. kidding.
anyway, melihat kepada wajah budak-budak ni, rasa macam sedih sangat. terutamanya mengenangkan yang masih kecil tapi tiada parents nak berkawan, bergurau - abg2 dengan kakak2 je yang ada untuk tumpang kasih.Kepada mereka yang menjaga anak2 yatim ni, tahniah. anda mmg mulia.

tengok gambar ni je korang dah tau... sapa emceenye (diulang, sapa nak saya jadi emcee, silakan). sapa belakang tabir. sapa yang diraikan.


lepas tu... sementara tunggu org balik solat, yang mana ada kat hall (selepas solat jugak), mulalah sawan bergambar. this is the WAJIB session pada setiap event yang ada. sampai ada yang kata org SEMASA ni gila glamer... eh, lantaklah... kami kan artis...!

dan lagi sawan bergambar.... heheheh...

sekian. nanti sambung ek...

Monday, October 12, 2009

and tonite i am ready to go to work

salam.
Bru nk tdo ni. Hehe. Setelah sekian lama, i actualy bersiap utk keje esok: kemaskan beg (kalo tidak,i juz grab apa yg ada dlm beg - roti last friday yg simpan dlm beg pun kdg2 ada lg ms g keje hari isnin), siapkan baju (oh. Siap iron sume. Pastikan socks ada. Tudung kasi lilin).
Kenapa ye? Wht hs gotten into me?
Senang je. Bile keje yg kte suke buat, biar stres, kte tetap senyum. Tp keje yg kte tk feel nk buat, even semudah mana, kte rasa mcm nk marah je masa buat. Btl tk?
Senang citer,i got to do pr tasks (i hope utk selamanye coz i kesian tgk my fren handle sorg - she seems so tied up and of coz: ths is my aim sejak di uitm!) fr last wk sbb my fren sgt2 busy dgn pelbagai event yg dtg serentak.
Bkn nk riak,tp wif me doing the tasks,half of the invitation hv bn sent. I got to tke cre of the catering. Payment requests. Budget. N liaising wif the contractor for deco. Oh. My fren pulak cn tke cre event2 lain yg dia kne handle sorg2. Phew! I love wht i'm doing. I rasa my bosses pun perasan tht i'm cheerful smula (pls dont take ths again).
Ok. Nk tdo. Byk lg keje esok. Event on tuesday. Yihaaa! Cnt wait!

Monday, October 5, 2009

back to work

Hi all!

I'm back to work. Will let you know more on why i was on leave for another week after raya.

So. i am back to work.

work, here i am.
work, can you hear me?
Oh, no, work cant hear me becos there is no 'thump' in my heart that shows my excitement to be with work.
sorry, work. you are not the one to be blamed of. but, i dont fancy you anymore. i fancy the other work that used to be my soulmate. that work, had been taken away.

well. work. i hope you would understand. ex-work, dont worry, i will pick you up. no matter how. no matter what. because i know that you are demanding now. and only two can make you better.

ex-work, i miss you.
ex-work, i need you.

come back... come back...

Saturday, October 3, 2009

masya Allah... sangat banyak gambar!!!

salam...

lama tak update la. sangat busy dengan persiapan raya dan terus beraya dan tetiba ada sesuatu terjadi pada anakanda. dan saya. mari buat sesi update bergambar...


to those yg taktau, anakanda Aryssa kini diletakkan dalam jagaan nursery, bukan lagi di rumah org. Kat sini, dia dijaga oleh seorang cikgu yang sangat bangat kat dia. lokasi: dekat je dengan rumah. bayaran: standard biasa la..



one fine saturday, masa naza keje, we were all invited to an event kat ritz carlton and had lunch there. while waiting for the event to finish, we took pictures of Aryssa. Tgk sendirila.. i think she's very talented and photogedic... (heheheheh).


dia punya high chair beli kat ikea. memula amik kaler putih, tapi sama lak macam kat kedai makan. masa beli, terjumpa mak Raeez mikael, dan dia suruh amik kaler merah, sama macam anak dia punya. hehhe... oh. and walker tu, bukan amik yang dia duduk. sbb tak best. amik yang kat belakang tuh... heeeheeheee...



masa dah masuk 6 bulan, she started to eat. masa ni, agak jahil dengan makanan. so, bagi yang readymade aje. heinz punye pasta dia sangat gemar. yang lain2, biasa je la... beras dengan epal kitorg bagi masa pagi. sila lihat wajah sebelum dan selepas makan: gembira lepas makan... (macam ummi dia jugakla).


yang ni... tak dapat dinafikan... sama kan muka kami?



one of the occasion with my vouchers; ke kokopeli in PJ. Lokasi yang tepat, tak ingat la... makanan not bad. ambience cantik dan comfort. cuma di tepi jalan. harga? okayla... cos portion agak banyak. menu cadangan: kuewtiaw itu...


among the pictures yang ummi dia amik pakai handphone saje tapi hasil macam professional... hehhehe... you can hire me if you want... (dijamin murah)


Masa nak siap raya, kami ke sogo. kata mama sangatla murah. in actual fact, harga dinaikkan dan ada diskaun. in the end, harga sama je. hampeh. anyway, kami pun bercadang untuk meletakkan aryssa di Starz Garden - tempat asuhan sementara anak-anak sementara ibubapa berbelanja. Aryssa duk kat sana almost 2 hours dengan Cik Su Zura.



above are some of her actions masa kat Starz Garden. lots of games she played. jadi macam exhibit pun ada. heheh...

SEKIAN

AKAN DATANG: