Our family tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, February 23, 2010

Appraised. Gossips.

Salam...

Punyalah lama i ols tidak mengabdikan diri di hadapan PC dan melayari internet untuk memastikan u ols semua tahu perkembangan diri ini. FB? Lagi lah haru... dapat tahu pun kat Yahoo emails je... sapa yang comment pics, sapa yang update... hayo... really need that Blackberry! Sbb, nama nak ngadap laptop saja, tidak mungkin la kan... kalau ada blackberry tu, at least, kita akan update bila rasa nak aje (but i think in terms of blog updating, i would prefer the normal PC so that easier to type it out).

So, yesterday, i had my appraisal session with my immediate boss. I am relieved. Firstly because i got to know that the Management has agreed for me to do both PR and BD. And the Management also did not put any percentage for me to do either BD or PR. "You may be doing 70% PR and 30% BD this week with lots of events, but you may also do 70% BD and 30% PR when you dont have event to attend to." Thank You. Thank You. Thank You. Another reason to smile about is that my boss has faith in my writing skills. She said this could be my "cutting edge - cannot be without". She asked me to improve, among other, the ISO procedures for PR, create the presentation and to improve the current proposal for the company I represent in BD, to create announcements and advertisements on new tenants and also activities at SSKL. WOW. Sorry. I've blurted my tasks. End here already. So, anyway, THANKS to all who have faith in me... I will proof your decision to give me the chance for both tasks is right. Come on Aida, you can do it~!!


Thanks for the support. I will try my best to balance everything well... :)

I am lucky for hanging on before I can jeopardize my own career path! Thanks to frens who have been very supportive!


Okay, back to gossip. Remember this little actress (which i think she is no longer acting in any drama now), whose nude pictures were spread wildly in the internet? yes, the anak pontianak's actress... She's the one. Today i got to see her nude pictures, again. And her pictures where she got caught by AADK recently - mengambil ketamin, sejenis ketam... eh, dadah. This is what we call: tak serik-serik. But looking at her social pictures, i think other actresses and actors need to be reminded. I mean, i know lots of other ppl wearing sexy dress, having all sorts of kinky attitudes, but for you, the idols of many (kids and toddlers also count here), please behave. I have been in the dark ages before. And i know it is not worth it.

Ni mama pontianak yang pegang anak dia masa lahir... dia harap anak dia leh behave, malangnya anak dia tak seperti yang diingini... alahai anak mama, berubah la... paling tidak, pakai seksi tu kat umah aje la... (maybe anaknya tidak la lawa mana, jadi, i ols mmg rasa thats the whole reason of being sexy sbb dah takde aset lain... i ols lawa, jadi tidak perlu pakai seksi lagi... hahhahah!).

Jangan marah ek.... Sekadar renungan kita semua yang masih hidup dan tidak tahu bila matinya...

Nota kaki: BUKAN Maya Karin ye orang yang i ols maksudkan... Tapi, terkejut dengar gosip rumahtangganya goyang... semoga semuanya selamat... BTW, semua gambar adalah courtesy GOOGLE IMAGE.
ENDs.

Friday, February 5, 2010

Sensitif isu: agama. kaum. negara.

Salam...

Terlebih dahulu i ols nak mintak sapa2 yang baru baca tajuk tu dan takat tulisan ini, untuk terus membaca sampai habis. Nanti u ols kata i ols ni mencetuskan kontroversi pulak. Terus nak roger abg polis... No. no. no. I ols di sini bukan untuk menulis sesuatu yang boleh membuatkan masa depan i ols tercemar.

Cuma nak mengingatkan kita semua yang suka menulis di ruangan siber ni, supaya anda sentiasa berwaspada. Setiap perkataan yang terhambur, setiap ayat yang tercipta pasti akan diperhatikan. Tak kiralah oleh siapa. Yang penting, mmg ada yang memerhatikan.

Isu gereja, surau, masjid dibakar, dicemar benar2 membuatkan kita rasa takut. Tiada lagi rasa hormat kepada agama lain, kaum lain. Tiada lagi sepakat. Takut i ols dibuatnya.

Tapi, yang paling i ols kecewa bila ada orang yang mempertikaikan penggunaan kalimah "ALLAH" dibenarkan di gereja2 dan oleh bukan Islam yang lain. Isu ini sangat sensitif, jadi cukuplah kalau i ols kata, biarlah pihak yang berwajib menjawab dan menjaganya. Bagi i ols, i ols hanya akan jaga iman, dan tentunya iman anak i ols yang pastinya terkeliru bila melihat kalimah "ALLAH" di depan gereja bila beliau besar kelak.

Tapi, ada pula yang menjadikan isu ini medan pertempuran kaum. Bilamana ada yang tidak puas hati dan mengutuk kaum, agama yang lain. Bilamana ada yang terus memaki hamun dalam ruangan siber. Dan paling sedih, menghina Nabi Muhammad SAW...

Kepada saudari Joanna Ann dan Lynette Lincoln, anda adalah antara manusia yang tidak mengenang untung. Sepatutnya, kelahiran anda di bumi merdeka Malaysia ini anda sanjung dengan penuh kebanggaan. Malangnya, anda menyiram minyak petrol pula pada api yang sedang hangat terbakar. Kepada pembaca i ols, anda bolehlah cuba cari nama mereka ni di FB kerana ada komen yang bisa menggetarkan telah dibuat mereka. TAPI, i ols harap, janganlah melatah. beristighfar, tenang. Dan biarkan Allah membalas perbuatan mereka (ingat, sungguhpun bukan Islam, Allah masih menetapkan pembalasan untuk mereka). Kita sekadar baca dan senyum sahaja.

Kepada umat Islam yang i ols sayangi, kita sama-sama memajukan diri, bebaskan diri dari kecaman pihak lain. Kita pernah jadi satu bangsa yang unggul, kenapa tidak kita ulanginya?

Sekian. Coretan petang nak balik weekend... heheheheh...

Kasih sayang, janganlah ditabur minyak untuk dibakar... sejukkan dengan rasa hormat dan rendah diri... barulah aman...

Pic credit to:

http://ladyfi.files.wordpress.com/2009/01/heart-on-fire.jpg

Wednesday, February 3, 2010

routine

Salam...

It's been long since my last post. Quite a journey for me to post nowadays, being a mother of one, and also being a worker at the office (the fact that you cant really upload a post with your own pictures, at the office, counts).

After deliberately surveying and studying, i think that i am having the very same routine, all over again, everyday. Picture this:

Wake up in the morning. Cook something for little aryssa. She wakes up. Put her in her playpan. Get ready to work. Send her to nursery. Ride to work (by car or LRT).

9.00 am: Arrive at the office. Work. Work. Work.

6.00 pm: hurrying home so that i wont be too late to play with little Aryssa before she goes to bed. Arrive home at 6.45 pm - THE EARLIEST. Thanks to Mama, she picks up Aryssa on her way home everyday. If not... better not thinking it...

Cook dinner with Mama and siblings (or sometimes, i am lucky when the dishes are ready). Shower, solat, eat dinner. Watch TV while getting Aryssa to sleep.

Get ready Aryssa's bag for tomorrow. Ironing the clothes. Sleep.

Wakes up at 1 or 2 am and 5am for Aryssa's midnight supper... (milk, of coz...)

and the routine goes on..... and on... and on... BORING.

Weekends are also the same. Except that i dont have to iron and prepare Aryssa's bag.

I NEED A HOLS. OR EVEN A MASSAGE GALORE. OR ANYTHING. OR SOMETHING DIFFERENT...



Yeah, well... you have to deal with it, you know... everyone does...

Picture credit to: