Our family tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers

Friday, March 31, 2017

Breastfeeding journey is easier now!

Assalamualaikum and hello everyone!

Pejam celik, pejam celik, Cik Ateeya sekarang dah masuk 1 tahun 3 bulan! Yey, alhamdulillah, sepanjang tempoh ini jugaklah dia menyusu dengan Ummi dia ni. Syukur sangat-sangat sebab, bukan senang ye.

I have my ups and downs during this breastfeeding journey. I have lost hope, and gained it again, i have cried and laughed. And i have never been so determined in my life, like i am now.

Tipulah kalau cakap, susu sentiasa menepati permintaan Cik Ateeya tembam tu. Hehe. Ada masanya merudum juga atas sebab-sebab yang susah nak dikata. Kurang minum kot; kurang rehat; period. Tapi sejak jumpa Cik Nani dari Lunatots, rasa lega semacam! Dia yang kenalkan dengan The Milk Story ni. Yummms!

Baru ni dapat tau kena gi outstation 3 hari 2 malam. Terus pikir ateeya macamana. Susu kena prepare berapa botol? Boleh ke dia tido malam ummi takde (malam df banyak).

So, cikgu Nani from Lunatots bagi advice. Dia kata spare la 6 botol x 3 hari. Alamak! Banyaknya! Dalam peti freezer tu baru ada 12 botol! Huhu. Nanges. Tapi, cikgu baik hati ni bagi moral support. I consume The Milk Story lepas tu, secara serious. Maksudnya, setiap kali snack mmg amik TMS je.

Chocolate drink with fenugreek, yang ni memang pagi-pagi selalu minum. Sedap sangat-sangat. Afterall, memang suka coklat kan.
Ni la choc drink tu. Sedap. Bila minum, rasa lebih tenang. Peminat koko sure suke ni.


And other chocolate stuff like chocolate bar, chocolate date and oat cookies - all are yummy stuff even if you are not breastfeeding your baby, you would want it. I tried and tested all of its product and now seems like i have to at least drink the choc drink just to ensure my supply is good.

Fav i ialah choc bar oren. Sedapnyaaaa!

Yang ni choc date. Ada tiramisu. Makanan ni wajib masa bulan puasa nanti.

Ni hasilnya. Takde la sampai 2 botol sekali pam, cukupla untuk anak dara tembam tu. Hehe. Normally, masa merudum, dapat 2oz je. Tapi kalau debgan TMS, mcmni la rupanya. Happy!

Ni haaaaa si ateeya bambam. Hehe. Alhamdulillah. Syukur dapat menyusukan dia banyak-banyak. Rezeki allah bagi.


Hasilnya? Dalam 1 minggu, dah berjaya kumpul lagi 4 botol stock frozen! Pastu ada lagi yang dalam chiller. Waaahhhhh seronoknya laaaaaa hati ni... Kira banyakla jugak untuk kais hari ni utk esok mcm i ni. Hehe.

Tapi paling penting, makan kena jaga, air masak minum kena banyak, pam kena konsisten; barulah susu kita lebih meriah.

Moga ada rezeki ateeya sampai la dia dua tahun nanti. Amin.

THE MILK STORY, THANKS FOR YOUR SUPPORT!

No comments: